Szeptember, kollégium, közösségi futár!

A szeptember minden évben rengeteg fiatal egyetemista számára jelent egy új kezdetet. A gimis évek véget érése és az egyetem indulása, amivel gyakran jár együtt a kollégista élet is, szinte minden esetben egy friss kezdetet jelentenek. Ilyenkor elkerülünk új városokba, távol az otthonunktól. Az egyetemi kampuszokon és a kollégiumokban beindul a társasági élet, kezdetüket veszik a bulik, indul a pezsgés!

pexels-photo-544988.jpeg

Azonban gyakran előfordul az is, amikor a bulikra jól jönne még egy kis extra költőpénz… Vagy éppen kollégiumi szobánkban próbáljuk múlatni az esetlegesen előforduló hosszú üresjáratokat, amikor végképp nincs mit csinálnunk… Azon kollégisták, akiknek van bármiféle járművük, megtehetik, hogy elruccannak kicsit kocsikázni/ robogózni, akár időtöltés céljából… Arról nem is beszélve, ha hétvégente a suli és a szülővárosuk között ingáznak, és azon törik a fejüket, hogyan csökkenthetnék a költségeiket... Na de mi van akkor, ha az ingázással egy kis pénzt is lehetne keresni? Hát még a közösséget építeni?

pexels-photo-1076999.jpeg

Szerencsére abban a korban élünk, ahol a netnek hála pár kattintás alatt elérhetünk bármit. Lekérhetünk különféle infókat, haverokra találhatunk és még sorolhatnánk. Erre a lehetőségre építenek azok a vállalkozások is, amelyek az erőforrás megosztásra és a közösségépítésre buzdítanak. Az Uber óta tudjuk, hogy milyen könnyedén adhatja szinte bárki a fejét utasszállításra, ha épp ahhoz tartja kedve és van szabad kapacitása. Mondhatni, hogy szinte virágkorukat élik az ehhez hasonló szolgáltatások, a lehetőségek száma pedig folyamatosan bővül.

pexels-photo-804128.jpeg

Pontosan erre a célra jött létre a Futárom.com nevű magyar fejlesztésű applikáció, amely a közösségi futárkodásra buzdít. Gyakorlatilag arról van szó, hogy aki éppen úton van, és belefér az idejébe, hogy leszállítson egy-két csomagot egy kis anyagi kompenzációért cserébe, az kedvére válogathat az oldalon meghirdetett megbízások között.

Szóval, ha unatkozol a koliban, vagy gyakran ingázol városok között, esetleg épp nincs mit csinálnod és megvan rá a lehetőséged, Te is néhány pofonegyszerű lépést követően gyarapíthatód a magyar közösségi futárok egyre népesebb táborát. Onnantól fogva pedig nincs más dolgod, mint bepattanni a járgányodba, felvenni az appban meghirdetett csomagot, aztán a Jason Statham-et kenterbeverő profizmusoddal leszállítani azt. Amikor pedig már zsebedben van a fuvarért kapott pénz, a következő bulin máris magabiztosabban hívhatod meg egy italra azt a csinos lányt, akit kinéztél magadnak…

pexels-photo-332047.jpeg