Ha hiányzik anyukád főztje

Egy munkavállalás vagy bekerülés az egyetemre alapjaiban szokta megváltoztatni az ember életét. Ha mindez még egy másik városban is történik, távol a családtól, a barátoktól és a szeretett anyuka házi főztjétől, még nehezebbé válik a dolog. Hogyan lehetne ezen enyhíteni?

Mikor gyerekekként otthon élünk a családi fészekben, van egy sajátos világképünk. A legtöbb esetben a felelősség nagyrésze a szülőké, a mi „feladatunk” pedig a tanulás és az iskolai előmenetel. Mindezek érdekében a házimunka jellemzően minimális, és amikor hazaérünk a suliból, ott vár ránk a frissen felhúzott ágynemű, a kiporszívózott szoba, az ebédlőasztalon pedig az ebéd.

pexels-photo-235554.jpeg

Aztán ha elkerülünk egy másik városba egyetemre vagy új munkahelyre, jelentősen megváltozik minden. Jó és rossz értelemben is. Kezdetben kimondottan jó élmény lehet a hirtelen jött szabadságérzet, az egyéni döntésjog és az új kihívások. Aztán ugyancsak nem ritka eset, amikor előkerül a honvágy. Amikor hosszútávon magunkra vagyunk utalva és rohanunk egész nap, még az is előfordulhat, hogy nincs időnk vagy anyagi lehetőségünk egy kiadós, finom ebédre.

victoria-station-busy-people-victoria-735795.jpeg

Az ilyen helyzetekben egyesek hajlamosak kifejezetten lesoványodni. Aztán amikor pár hét vagy hónap után hazalátogatnak, folyamatosan kapják az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket: „Fiam/ lányom, eszel te rendesen?”. Egy az otthonunktól távol eltöltött hosszú, fárasztó nap után bizony nagyon tudnak hiányozni a legközelebbi családtagok, hazai illatok, ízek.

Azonban, ha meg is van a lehetőségünk rá, hogy rendesen együnk, például szeretünk főzni magunkra, vagy teszem azt van rá módunk, hogy éttermekbe járjunk, kikerülhetjük lefogyást. Viszont abban szinte mindannyian egyetérthetünk, hogy a mama főztjét még a legjobb éttermek sem tudják pótolni. Mégis mi tudná megközelíteni azokat a születésnapi tortákat, amiket anyukánk vagy akár a nagymamánk készített nekünk mindig, oly sok szeretettel?

pexels-photo-137485.jpeg

Szerencsére abban a korban élünk, ahol a technológiák adta lehetőségekből adódóan nagyon sok probléma orvosolhatóvá vált. Csomagot vagy ételt küldeni ma már szinte gyerekjáték és nem is feltétlenül kerül túl sokba. Az olyan közösségi futárszolgáltatásokkal mint például a Futárom.com, rendkívül gyors és hatékony tud lenni egy küldemény eljuttatása egyik helyről a másikra. Ilyen formában, ha a teljes szülőiházat nem is feltétlenül, de az anyuka főztjét kifejezetten gyorsan és kényelmesen megkaphatjuk újdonsült lakóhelyünkön. Tehát még ha ki is repülünk a szülői fészekből és kapunk egy új környezetet, új embereket, új szokásokat, továbbra is gond nélkül tudjuk élvezni kedvenc házi lecsónkat paradicsomlevesünket, vagy ha közös ünneplésre nincs is lehetőség, legalább a szülinapi tortánkat. Mindezt a közösségben rejlő erőnek köszönhetően.

courier-1214227_960_720.jpg