Ha kutyára vágysz

Kutyát vagy bármilyen kisállatot szállíttatni körülményes lehet. Aki erre adja a fejét, az jellemzően nagyon nehezen talál erre alkalmas szolgáltatást, elvégre egy állatot mégsem lehet csak simán postára adni. De vajon mi lenne a megoldás? Szerencsére azt a kort éljük, ahol az internet adta lehetőségeknek hála szinte minden, hangsúlyozom, MINDEN megoldható.

chihuahua-dog-puppy-cute-39317.jpeg

Pár éve már, hogy mondhatni virágkorukat élik a közösségi szolgáltatások. Önálló iparággá fejlődött a közösségi alapú közlekedés, lakhatás, étkezés, utazás és még megannyi tevékenység. Látványosan robbantak be világszerte az olyan szolgáltatások, mint például a fuvarozással foglalkozó Uber, vagy a külföldi lakhatóságot elősegítő Airbnb. Azóta szinte minden ilyen jellegű szolgáltatáson belül színre léptek különféle versenytársak, tehát igen nagy a verseny a piacon. Pusztán csak időkérdése volt, hogy mikor áll elő valaki egy olyan szolgáltatással, ahol ugyancsak a közösségi elvre alapozva gyakorlatilag bármilyen küldeményt fel lehet adni és le lehet szállítani. Még kisállatot is.

pexels-photo-688835.jpeg

Magyarországon nemrégiben lépett piacra egy olyan közösségi futárszolgáltatás, amely pont a fenti problémát célozza meg és teszi semmissé. A Futárom.com névre hallgató web alkalmazás azok számára jött létre, akik csomagot szeretnének szállíttatni, de nem engedhetik meg maguknak a nagyobb futárcégeket, vagy csak szimplán olyan jellegű a küldeményük, amit a hivatásos futárszolgáltatások kevésbé szívesen vállalnak. Ilyen például a fent említett kisállat esete is. A Futárom.com személyében tulajdonképpen arról van szó, hogy egy közös platformon találhatnak egymásra a szállíttatni akarók és a szállításra vállalkozók. Ha valaki gyakran jár bizonyos útvonalakon vagy amúgy is szállítással foglalkozik, könnyen tehet szert pluszbevételre, ha időnként elvállal pár fuvart.

pexels-photo-804128.jpeg

A feladói szempontból pedig, ha olyasvalakivel szállíttatunk csomagot, aki amúgy is útba ejt egy bizonyos helyet, anyagi szempontból is sokat spórolhatunk. Kommunikációs szempontból is sok hatékonysággal kecsegtet a dolog, ugyanis közvetlenül csak a szállítást végző személlyel kell tartani a kapcsolatot a fuvar ideje alatt. Ugyancsak nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a közösségi közlekedés, illetve jelen esetben szállítás nagyban képes csökkenteni az utakon való járművek számát.

Ha pedig olyan helyzetbe kerülnénk, hogy kisállatot szeretnénk eljuttatni A-ból B-be, akkor a Futárom.com szállítói között nagy valószínűséggel találunk olyan jelentkezőt, aki nagy állatbarátként örömmel juttatná el kedvenc kis állatkánkat egyik helyről a másikra. A dolog további szépsége, hogy mivel a szállítás ideje alatt állandó kapcsolatban van egymással a feladó és a futár, lehetőségünk van folyamatos tájékoztatást kapni arról, hogy kiskedvencünk miként érzi magát az úton.

photo-1508677137661-ed811eaf6122.jpg