Egy értékes plasztikkártya

Változó világunkban szinte minden eddiginél sarkalatosabb pont a mobilitás, illetve az arra való hajlandóság. A digitális technológiák fejlődésével és a multinacionális vállalatok térnyerésével egyre fontosabbá válik egy dolgozó esetében a vezetői engedély megléte. A modern logisztikai ökoszisztéma alapjaiban teremt új igényeket, kérdés, hogy tudunk-e ezekhez alkalmazkodni?

img_3496bfree.jpg

Egy fiatal számára sokkal több az iskola mellett is végezhető részmunkaidős lehetőség, ha rendelkezik vezetői engedéllyel. A cégeknek, kereskedéseknek és fuvarközpontoknak igen nagy az igényük a megbízható, részidőben is dolgozni képes munkaérőre. Egy jogosítvánnyal rendelkező munkavállaló rugalmasságot sugall, amellyel egyetemben változatos munkákat képes teljesíteni az őt megbízó szervezet számára, legyen szó küldemények kézbesítéséről vagy logisztikai fejlesztésekről. A multik esetében például rengeteg az olyan munkakör, amely igényt tart a jogsis dolgozókra. Egy szóval sokkal könnyebben találhat magának munkát az, aki rendelkezik vezetői engedéllyel.

pexels-photo-45113.jpeg

Emellett a szülők számára is nyújthat némi praktikumot, ha szükség esetén van kire rábízni a vezetéshez kötött teendőket. A hétköznapi rohanások közepette nem mindig van ideje a szülőknek kisebb dolgokért rohangálni vagy a többi családtagot fuvarozni iskolai edzésekre. Ha van egy fiatal jogsis a családban, sok teher eshet le az elfoglalt szülők válláról. Ha a helyzet úgy kívánja, máris van kire bízni a bevásárlást és a kistestvérek fuvarozását.

pexels-photo-593172.jpeg

Érthető azonban, hogy sok szülő számára körülményes lehet egy jogosítvány finanszírozása, nem véletlenül halogatják sokan a dolgot. Azonban ahogyan a bejegyzés elején is említésre került, sok munkahely igényli a vezetni tudó fiatalokat, így tekinthetünk a jogsira akár befektetésképpen is, ugyanis némi munkával hamar visszatermelhető egy jogosítvány ára. A közösségi gazdálkodás világában vannak kifejezetten gyors pénzkeresési lehetőségek is. Magyarországon egyre többen csatlakoznak például a Futárom.com-hoz, ahol egy rövid regisztrációt követően bárki vállalhat kisebb-nagyobb szállítási feladatokat a maga által megszabott árakon, amelyek banki átutaláson keresztül rögtön megérkeznek, amint leszállításra kerültek a csomagok. Gyakorlatilag meg ha beleszámoljuk a kihagyásokat és a benzinköltséget is, átlagosan napi 3 ilyen fuvarból már 3-4 hónap alatt visszakereshető egy jogsi ára, tehát diákmunkát keresőknek is kiváló lehetőség lehet.

pexels-photo-1028742.jpeg

Összességében tehát elmondható, hogy egy jogosítvány igen is nagy értéknek számít egyre gyorsuló világunkban. Egy fiatalnak érdemes minél előbb belevágnia, hogy szélesítse a lehetőségeinek skáláját. Gyakorlati szempontból hasznos lehet ideje korán elsajátítani a vezetési rutint is, a munkaügyek mellett pedig a család számára is közhasznú lehet még egy jogsis.