Ezért gondoltuk újra a csomagszállítást

Lassan fél éve már, hogy elindultunk, és három hónapja kezdtünk el blogolni különféle témákban, amelyek mindegyike kapcsolódik valahogyan a csomagszállításhoz. Több felületen is jelen vagyunk. Szeretjük olvasni a visszajelzéseiteket és imádunk kommunikálni veletek a Facebook-on, hírlevél formájában, itt a blogon vagy akár egy videóval. Keményen dolgozunk azon, hogy Magyarország első számú közösségi futárhálózata legyünk, és hogy alapjaitól értelmezzük újra a csomagszállítást. De hogyan is kezdődött mindez?

fb_prof.png

Pusztán annyival, hogy észleltünk egy problémát, amely sokakat érint nap, mint nap. A csomagszállítás sokszor macerás lehet. Nem érkezik meg időben a csomag, akadnak szállítási komplikációk vagy épp olyasmit szeretnénk eljuttatni A-ból B-be, amelyet a hivatásos futárszolgáltatások már nem vállalnak be, vagy ha igen, akkor csak nagyon körülményesen. Aztán szétnéztünk egy másik területen is. Kutakodtunk, statisztikákat elemeztünk és láttuk, hogy milyen sokan vagyunk, akik rengeteget költenek üzemanyagra és egyéb utazással kapcsolatos kiadásokra. Gondolkodni kezdtünk, és azon törtük a fejünket, hogyan lehetne egyszerre a végletekig leegyszerűsíteni a csomagküldést, ugyanakkor csökkenteni is az ingázók útiköltségeit?

car-refill-transportation-transport_1.jpg

Azt is láttuk, hogy a közösségi alapú gazdálkodás milyen jól teljesít az olyan területeken, mint a telekocsizás, a lakásmegosztás vagy a közösségi étkezés. Ekkor merült fel az ötlet, hogy ültessük át ezt a vonalat a csomagszállításba is. Elvégre milyen jó is lenne, ha bárki, aki szeretne, szállíthatna csomagot, amiért cserébe csökkenthetné a költségeit. Aki pedig küldeményt adna fel, az könnyedén találhat magának olyan szállítót, aki gyorsan, pontosan és kedvező áron vinné el a csomagját? Hallgattunk az ösztöneinkre és belevágtunk.

people-woman-coffee-meeting.jpg

Létrehoztuk a Futárom.com-ot, kiépítettük a rendszert, majd szép lassan felépült egy igen erős szállítói bázisunk is, amelynek a létszáma néhány héttel ezelőtt átlépte az 1000 főt, és mind a mai napig folyamatosan bővül. Futtatjuk a blogot, gyártjuk a videóinkat és éjt nappallá téve agyalunk azon, hogyan tudnánk a legjobbat nyújtani Nektek.

Elhivatottan hiszünk benne, hogy összetartó közösségként veletek együtt formálhatjuk újra a csomagszállítást és vezethetjük át azt a jövőbe. Köszönjük, hogy olvassátok a blogunkat, nézitek a videóinkat és hogy ennyi útvonalat töltöttetek fel a Futárom.com-ra. Köszönjük, hogy velünk vagytok, és hogy megtiszteltek bennünket bizalmatokkal! Adjatok fel csomagot, töltsetek fel útvonalakat és legyetek részesei Magyarország legnagyobb közösségi futárhálózatának!