Hogyan NE szállíttass biciklit

Tegyük fel, hogy találtál egy vevőt a bringádra, miután vettél helyette egy újat. Szeretnéd eljuttatni a vevőnek, de fogalmad sincs hogyan. Mit csinálsz ilyenkor? Kotorászol a futárcégek között a neten? Vagy netán elgurulsz vele a postára? Még ha ezek lennének a legjobb megoldások… Biciklit szállíttatni bonyolult és költséges lehet. Úgyhogy most eláruljuk, mit NE tegyél, ha ilyen helyzetbe kerülsz.

pexels-photo-276517.jpg

  • Sorban állni a postán

Pusztán csak tanácsra lenne szükséged, de amint odaérsz, rájössz, hogy feleslegesen mentél. Végig várod a sort, csak hogy megtudd, biciklit szállíttatni bonyolultabb procedúra, mint gondoltad.

pexels-photo-122477.jpg

  • Venni egy hatalmas dobozt, egy csomó bubis fóliát és mindenféle csomagoló anyagot

Továbbra is úgy döntesz, hogy feladod a bringát a postán. Kiszámolod a szállítási költséget. Aztán rájössz, hogy még kell mindenféle csomagoló anyag és egy hatalmas doboz. Mit csinálsz? Megint belenyúlsz a pénztárcádba…

box-550405_1280.jpg

  • Órákig bújod a netet mire találsz egy útmutató videót arról, hogyan csomagold be a bringádat

Most, hogy egy kisebb vagyont költöttél csomagoló anyagokra és megtaláltad a tökéletes útmutatót, azt gondolod, sínen vagy. Aztán rájössz, hogy mégsem. A videó alapján biciklit csomagolni hamar tud nagyon komplikálttá válni…

pexels-photo-842554.jpg

  • Darabjaira szeded a bringádat

Ahogy az útmutatóból is kiderült, hosszú előkészületekbe telik, mire a bringa szállításra alkalmas állapotba kerül. Ehhez szükséged lesz egy rakás furcsa szerszámra, hogy leszedj a biciklidről olyan alkatrészeket, amikhez még életedben nem nyúltál, de idővel erre is ráérzel. De ha még csak ennyiből állna…

road-bike-1616955_1280.jpg

  • Újabb menet a postára

Visszamentél a postára. De ezúttal magad mögött rángatsz egy nehéz és hatalmas dobozt is. Mindenki téged bámul. Mikor sorra kerülsz, azt kérdezed, „Hogyan lehet ezt a csomagot a legolcsóbban eljuttatni Bécsbe?”

boxes-2624231_1280.jpg

  • Elkezdesz matekozni

Kapsz egy kevésbé kellemes szállítási költséget. Aztán eszedbe jut, hogy a csomagoló anyagokra és a dobozra is rádobtál már egy pár darab ezrest… Az idődről, mire egyáltalán idáig eljutottál, nem is beszélve… De lenyeled a békát, mert már így is egy köteg pénzedbe került a dolog és beleöltél egy csomó időt. Fizetsz, feladod és haza mész.

numbers-money-calculating-calculation.jpg

A bringád úton van, de Te nagyon frusztrált vagy. Végig kattog az agyad és azt gondolod: „Kell lennie más megoldásnak is egy bringa elszállítására…”

pexels-photo-846747.jpg

És van is: Futárom.com. Nincs csomagoló anyag. Nincs sor. Nincs kínlódás. Jelzed az oldalon, hogy csomagod van, jön egy futár, akinek nagyobb autója van, beteszi a csomagtartóba és már úton is van a bringa. És a legszebb az egészben? Töredék áron megoldottad, és nagy valószínűséggel nem három nap alatt fog odaérni a csomag.

volkswagen-569315_1280_1.jpg