A konyhádig gurul a zöldség

Az amerikai székhelyű Kroger vállalat előállt olyan önvezető járművekkel, amelyek egyenesen házhoz szállítják az interneten keresztül rendelt zöldséget. Talán ez lenne a futárszolgálatok és a zöldség vásárlás házasságának jövője?

105298401-1530129234951nuro-1_530x298.jpg

Forrás: Kroger

A Korger 2018. nyarán jelentette be, hogy a kaliforniai Nuro-val kapcsolatra lépve, amely mesterséges intelligencia alapú robot technológiákkal foglalkozik, önvezető autókat alkalmazva tervezi házhoz szállítani az interneten megrendelt zöldségeket. A modell nagyon egyszerű. A vásárló az alkalmazáson belül kiválasztja a megrendelni kívánt zöldségeket és gyümölcsöket, majd azok még ugyanaznap kiszállításra kerülnek egy flottányi önvezető elektromos jármű segítségével.

Ugyan Magyarországon az önvezető járművek még nincsenek annyira jelen a hétköznapokban, viszont helyette egy feltörekvő közösségi futárhálózat, az online zöldségvásárlás pedig nálunk is megkezdte látványos térhódítását. Egy hazai startup vállalkozás gőzerővel munkálkodik azon, hogy minél hamarabb elstartoljon a Zöldséges.com nevű online piacteret, amelynek blogjával már valószínűleg Ti is találkoztatok. 

fb_prrrrrrrrrof.png

Az oldalon kedvedre válogathatsz a magyar gazdák által meghirdetett mezőgazdasági termékek széles kínálatából, amelyek a rendelés leadását követően már úton is vannak a konyhapultod felé. Nem kell többet a piacokon kerülgetni a hatalmas tömegeket vagy este, fáradtan, a munka után még egy bevásárlóközpontban húznod az idődet. Pár kattintás és már érkezik is a friss, hazai áru.

pexels-photo-1300972.jpg

A szállítás miatt sem kell, hogy fájjon a fejed. A Zöldséges.com-on több szállítási lehetőségből is válogathatsz, ezek közül az egyik pedig a Futárom.com közösségi futárhálózat. A hagyományos futárszolgáltatásokkal elletétben a Futáromon sokkal kevesebb megkötés van a csomagra vonatkozóan. Ezzel szemben ahogy már olyan sokszor is megírtuk, a Futárommal szinte BÁRMIT szállíttathatsz.

pexels-photo-257816.jpg

Tehát érdemes figyelemmel kísérni, a Zöldséges.com-ot is, ami hamarosan beindul. És így legalább tudod, hogy a Futáromra még itt is számíthatsz!