Nincs karácsony bejgli nélkül!

Karácsonykor mindenkinek ezer felé áll a feje. Az ilyenkor felmerülő rengeteg kérdés mellett azonban két szűk keresztmetszete is van az ünnepi szezonnak: a karácsonyfa talpba való befaragása és az elmaradhatatlan bejgli. A karácsony pedig a szeretet ünnepe, amikor még a szokásosnál is jobban törődünk egymással és mutatjuk ki szeretetünket. Erre a közösségi létre építette legújabb vállalkozását egy hazai startup.

bejgli1_2.jpg

Az utóbbi években világszerte hódítani kezdett a közösségi gazdálkodás. Dübörög a lakásmegosztás, a telekocsizás, a közösségi étkezés és még sorolhatnánk. Az összes említett területen sorra jelentek meg a különböző konkurensek, akik felosztották egymás között a piacot. Pusztán idő kérdése volt, hogy mikor csap le valaki a közösségi csomagszállítás műfajára is.

pexels-photo-417005_1.jpg

2018. nyarán tört be a közösségi gazdálkodás piacára a magyar fejlesztésű Futárom.com, amely a telekocsizás modelljét ülteti át a csomagszállítás világába. A koncepció nagyon egyszerű: ha valamit el szeretnénk küldeni A-ból B-be, csak hirdessük meg a Futárom.com oldalán, majd kedvünkre böngészhetünk a közösségi futárok garmadája között. Hogy miért jó ez? Mert a szállítási költség lényegesen olcsóbb a hagyományos megoldásoknál.

numbers-money-calculating-calculation.jpg

Aki pedig úgy dönt, hogy futárnak áll, azt olyan előnyök kecsegtetik, mint az üzemanyagköltség csökkentése. A legszebb az egészben pedig, hogy a fuvardíjak a feladó és a szállító közösé megállapodása alapján keletkeznek, a Futárom.com pedig mindössze 300 forint üzemeltetési költséget von le minden egyes tranzakció során. Ebből kifolyólag, ha például 1300 forintért vállaljuk egy csomag eljuttatását a feladótól a címzettig, már kerestünk is egy ezrest.

pexels-photo-386009.jpg

Az ünnepek közeledtével pedig egyre jobban áthat mindannyiunkat az ajándékozás szelleme. Folyamatosan törjük a fejünket, hogy vajon kinek mit vegyünk, azonban két dolog biztos: a Reszkessetek, betörők! és az, hogy ha bármit el szeretnénk juttatni (például egy finom karácsonyi bejglit)  valahová, a Futárom.com-on találunk rá embert.

pexels-photo-264988.jpg