Aki egy pirítóst sem tud megvajazni, az miért áll plasztikai sebésznek?

Korábban már írtunk olyan luxusautókból átkonvertált pickup-okról, amelyek szintén elég meghökkentő látványok voltak elsőre. Akkor levontuk azt a következtetést, hogy igen is vannak a világon olyan autóbolondok is, akik nem hajlandók annál alább adni, mint hogy luxus körülmények között szállítsanak csomagokat, ezért pedig nem riadnak vissza némi karosszériamunkától… Legújabb bejegyzésünkben tovább bővítjük a furcsa luxus pickup-ok sorát, ezúttal kifejezetten a Mercedes-re fókuszálva!

El Benzo

mercedes-benz-6.jpg

Mi van akkor, ha keresztezel egy Mercedes-t egy Chevy El Camino-val? El Benzo! A pletykák szerint legalább két példány gurigázik szerte a világban ebből az 1965-ös Mercedes SL 600-asból. Elég nehéz megmagyarázni- és indokolni, hogy vajon ki és miért gondolta úgy, hogy pont egy Mercedest és egy El Camino-t volt érdemes összemixelnie, de az eredmény önmagáért beszél.

Platón álló lámpa

2.jpg

És ezzel valószínűleg meg is van az év leggyengébb szóvicce. A jó öreg állólámpás Merci igen nagy kedvenc kishazánkban, de lefogadom, hogy a platós változat nem túl gyakran fordul meg a piacok parkolójában. Ettől függetlenül csajozni már csak a poén kedvéért is megérné vele.

Oké, de miért?

bolond.jpg

Tehát. Valaki úgy gondoltam, zseniális ötlet lenne egy 1968 és ’76 között gyártott W115-ös szedánt kisteherautóvá konvertálni. Ne ítélkezzünk, mondjuk rá azt, hogy rendben van. De annyi biztos, hogy ha már úgyis meg lett hagyva a teljes utastér és a plató sem túl tágas, akkor az alkotó egy csomó időt és energiát megspórolhatott volna, ha a komplett átalakítás helyet egyszerűen leveszi a csomagtérfedelet, és láss csodát, kész is a pickup Merci!

A megtévesztő

79_300td_pickup.jpg

Ez az 1979-es 300TD egyáltalán nem néz ki rosszul. Már persze ha szemből nézed. Ez a konverzió legalább praktikusnak mondható a méretes plató miatt. Azonban, ha egy ilyennel állítanánk haza és meglát az asszony, nem kizárt, hogy aznap este kint éjszakázunk…

Aki egy pirítóst sem tud megvajazni, az inkább ne menjen plasztikai sebésznek…

mb_pickup_grafted_bed.jpg

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy Mercedes-Benz 300C, amit valamikor a ’70-es években lelkes bajor formatervezők bocsátottak a végtelen hosszúságú autópályákra… Vajon boldogan végződik a kis Mercedes meséje? Lelövöm a poént: Nem.

Back In Black

mb_pickup_black_img_assist_custom.jpg

Kezeljük helyükön a dolgokat. Ez csak egy FÉL autó. Mondjuk… A mire gondolt a költő tipikus esete… A ’60-as évek egyik legikonikusabb Mercijét egy a jelekből ítélve 50 valahányas GMC-vel vegyíteni elég kemény…

Körzetük az autópálya! Tempójuk halálos! – ahogy ez a látvány is…

b52d38ef58e08b3881db5954cf26b3fb.jpg

Amikor gyerek voltam, nagyon bele voltam zúgva a Cobra 11 című német zsarusorozat kékszínű CLK Mercijébe. De ez valahogy nem pont olyan, mint a sorozatban volt. Esetleg az orra… Az ajtók egy 20 évvel korábbi modellről származnak, a platót és a lámpákat pedig inkább ne is próbáljuk értelmezni, felesleges.