Autót restaurálni nem egyszerű

Vajon hányan lehetünk világszerte, akik élnek-halnak az autókért? Na és hányan lehetnek azok, akik szinte minden ramaty állapotú verdában egy új projektet látnak? Ők azok, aki meglátnak egy jobb sorsra érdemes roncsot és időt-pénzt nem sajnálva munkálkodnak azon, hogy újra életre keltsék azt. Elvégre mindenkinek jár egy második esély, nem?

160301-f-fn535-002.jpg

Aki a fenti sorokat olvasva csak egy kicsit magára ismert, az tudja, milyen érzés beleszerelmesedni egy projektautóba. Nekik nem idegen az az érzés, amikor meglátnak egy bokrok közül kikandikáló rozsdás vasat és eszükbe jut, hogy kamaszkorukban mennyire bele voltak szerelmesedve ebbe az autóba.

website-update-057.jpg

Aztán kicsit közelebbről is szemügyre veszik. - Hmmm… Végülis mi kell neki? Esetleg egy kis festék, pár új alkatrész, egy új gumiszett és még pár apróság. Pár hét (hónap) és már az autópályán fog hasítani! – hangzik a belső monológ. Megveszik, haza szállíttatják, betolják a garázsba aztán alaposan átvizsgálják, pontosan mire is lesz szükség.

bmw_318ti_compact_7.JPG

Ha készen vannak a hozzávalók listájával, már le is pattannak a gép elé és már böngészik is a szükséges alkatrészeket. És ilyenkor szokott jönni az egyik legjellemzőbb nehezítő tényező: még pedig a szállítás, illetve az azzal járó költségek…


pexels-photo-842554.jpg

Amerikában és Európia bizonyos országaiban a közösségi csomagszállítás már teljesen megszokott dolog. Hogy miért népszerű? Mert olcsó, gyors és biztonságos. Autóalkatrészeket szállítani például nem egyszerű dolog. Éppen ezért sokkal célszerűbb biztos kezekbe adni a csomagot. Az imént említett közösségi csomagszállítás már Magyarországon is virágzik, a Futárom.com például be is került 2018. legsikeresebb magyar startup vállalkozásai közé.


spare-parts-2774041_960_720.jpg

Aztán amikor némi pofozgatás után kigurul az újjászületett járgány a garázsból, az semmihez sem hasonlítható érzés… Hosszadalmas és macerás projekt volt, illetve feltehetőleg az asszony is kifejtette már az álláspontját nem egyszer a dolog anyagi vonzatát illetően… De ott van, csillog-villog és csak arra vár, hogy kigurulj vele a pályára és beletaposs a gázba!

5994955162_956ed4aa15_b.jpg